Zooitje ongeregeld

Uitrol draadloos netwerk

Ik ben een beelddenker. Dus wanneer ik de tekst ‘in verband met de uitrol van het nieuwe draadloze netwerk’ lees, zie ik het helemaal voor me…..

Drie mannen komen aanlopen. Een duwt met moeite een enorme spoel zonder draad voor zich uit, nummer twee sleurt een enorme frees achter zich aan en nummer drie neemt nogmaals de werkinstructies door. Die werkinstructies stammen nog uit de tijd dat het kabelnetwerk werd gelegd en hebben ook dienst gedaan toen het kabelnetwerk werd vervangen door een glasvezelnetwerk. Alleen was er toen iets waar je aan moest denken. Iets met freezen en draden trekken. Ach, denkt Meneer Drie, dat schiet mij straks wel te binnen.
Meneer Twee loopt samen met Meneer Drie het kantoor binnen waar de uitrol van het nieuwe draadloze netwerk gaat beginnen. Er zit een lieftallige jongedame achter een van de 2 bureau’s te werken. Meneer Drie leest voor: Frees een sleuf in de vloer waar de kabel doorheen geleid moet worden. Met pen staat er bij gekriebeld:  Verwijder dan de kabel en leg de glasvezel er voor in de plaats. Meneer Twee pakt de frees. De lieftallige jongedame wijst de drie heren nog op de kabelgoot die langs de muur geïnstalleerd is, maar over kabelgoten staat niets in de werkinstructie. Met donderend geraas valt meneer Twee de vloer aan met zijn frees. Hij freest en freest, al snel staat het kantoor vol stof en gruis. De jongedame is al gevlucht voor het lawaai.
Meneer Drie krabt zich ondertussen al hoestend en niezend achter de oren. Er is nergens een kabel te bekennen. Meneer Twee besluit dat de handgeschreven aanvullingen door een a-technisch persoon aan de werkinstructie is toegevoegd en vraagt zich af hoe die lieftallige jongedame zonder iets van kabels met een PC kon werken. Waarschijnlijk met zo’n dongelding. Die van de reclame, van ‘dat roggelen we wel’. Hij lacht bij de gedachten aan die reclame en gaat op zoek naar Meneer Een. Het wordt tijd dat die, samen met zijn draadloze spoel naar het eerste kantoor komt, dan kunnen ze beginnen met het uitrollen van het draadloze netwerk. Maar dat valt nog niet mee. Meneer Een is al een tijdje op zoek naar het begin van het draadloze netwerk, maar hij heeft het idee dat het makkelijker is om het begin van een rol plakband te vinden, dan het begin van het draadloze netwerk.

De lieftallige jongedame bekijkt het tafereel vanaf een afstandje en bedenkt dat de vervolg tekst ‘waardoor u enige overlast zult ondervinden’ een understatement is. Dit gaat een lange, lange dag worden.

Soms is het best leuk wanneer je fantasie met je op de loop gaat. ;-p
© Rianne, mei 2012
Advertenties

5 thoughts on “Uitrol draadloos netwerk”

  1. Inderdaad, dat moet je vaker toelaten. :-)Ik ben ook een beelddenker, sommige mensen snappen niet dat ik om een ogenschijnlijk onschuldige opmerking in een deuk kan liggen.

    Like

Reacties zijn gesloten.