Koetjes en Kalfjes

Niet alleen ik

Toen Yep nog een Yeppertje was verliet ik, op weg van A naar B nog wel eens de gebaande wegen en nam een andere route. Op een dag reden we Koningslust binnen. Een plaats die de naam dorp niet  eens verdient. Gehucht klopt beter. Twee straten heeft Koningslust. De eerste keer dat ik K. binnenreed zag ik kans te verdwalen. De tweede keer dat ik K. binnenreed dacht ik ‘Hier naar rechts. Oeps nee, dat deed ik de vorige keer ook’. Dus ik ging naar links en verdwaalde. Na nog viermaal verdwaald te zijn geweest in K. nam ik mij voor nooit meer naar K. te gaan en het voortaan, afhankelijk van waar ik naar toe ging, rechts of links te laten liggen.

Van de week zag ik op de Facebook-pagina van Suuske’s USA-shop een leuk vest staan. Ik informeerde even bij Suuske of ik het alleen via internet kon bestellen of dat ik het ook in ‘de winkel‘ kon afhalen. Dat laatste kon ook. ‘Zeg maar tegen je moeder dat ik zaterdag even langs kom’, schreef ik haar.

Zaterdagochtend zag ik tot mijn schrik dat de wereld wit was. Ik voorzag een probleempje met mijn planning: Wandelen, Shoppen, Studeren. Om 11 uur was ik klaar met dat laatste en klaarde het buiten op. Ik bereide mij voor op het wandelen en schreef op Facebook dat ik even ging kijken hoe begaanbaar de wegen waren. Toen ik een half uur later wilde vertrekken zag ik een aantal waarschuwende reacties. Ik dacht heel even na, pakte mijn handtas en wandelde naar de bushalte om bus 61 te pakken. Die stopt namelijk bij ‘de winkel’ voor de deur.

Ik vind bussen altijd leuk. Ik kom dan in straatjes waar ik zelf nooit kom en voel mij dan een beetje een toerist. Ineens zie ik Koningslust als volgende halte verschijnen. Het koude zweet brak mij uit. Koningslust. Zou de bus nu ik aan boord was daar niet ram verkeerd gaan rijden? Al snel zag ik dat ik mij geen zorgen had hoeven te maken. De bushalte heet dan wel Koningslust maar de bus rijdt echt niet door K. heen. Net als ik laten de buschauffeurs het gehucht rechts of links liggen.

Ik moet zeggen dat ik het wel een prettig idee vind dat niet alleen ik K. niet inrijd.

© Rianne, 24 Januari 2015

NB. Het vest paste helaas niet. Met hangen en wurgen had ik het dicht gekregen maar dat zou ‘porno-tieten’ opleveren zoals Suus dat zo plastisch weet te zeggen.

Advertenties

9 thoughts on “Niet alleen ik”

 1. Zo rijd ik met de auto ALTIJD verkeerd in de buurt van Nieuwegein. Welke afslag ik op de snelweg ook neem, het is altijd de verkeerde. Totdat ik besloot maar net zo met de auto te rijden als ik de route altijd fietste. Dat was de oplossing 🙂
  Jammer van je vest!

 2. Whahahaha, die Suus verzint ter plekke literatuur. Ik zou het woord niet hebben kunnen bedenken. Je hebt er vast geen foto’s van.

  Foei Plato. Spoel je mond en wegwezen nu!@!_)(&*

 3. Oh ja! Koningslust! Bij Panningen! Oké, ik geef het toe: ik heb gegoogled. En troost je, ik presteer het ook om in zo’n gehucht hopeloos te verdwalen.

 4. Nooit van gehoord… Koningslust. Ja soms heb je van die plekken waar je echt elke keer verkeerd rijdt.
  Jammer van het vest! En jij had tenminste een redelijk rustig busritje. Anders dan het mijne hahaha…

 5. Ik moet naar een van mijn vriendinnen altijd de TomTom mee omdat ik nooit weet hoe ik het eerste stukje weer terug moet. 🙂

Reacties zijn gesloten.