Lifestyle op z'n Wiebels

Een echte traditie?

De eerste keer, al weer een jaar of drie geleden, had geen fijne oorzaak. Een van ons was gedwongen afscheid te nemen en vijf van ons waren het daar niet mee eens en wilde op z’n minst ‘netjes’ afscheid nemen en zo zaten we op een dag met z’n zessen aan tafel. Vijf collega’s en een ex-collega. Bij het afscheid zeiden we ‘Dat moeten we vaker doen’ en verdomd, dat deden we. Niet zo vaak als in eerste instantie gedacht, en niet altijd in dezelfde samenstelling maar een mogelijke traditie was geboren. Ondertussen is de verhouding collega/ex-collega gekanteld en zijn er meer mensen hun eigen weg gegaan.

Dit jaar leek het er even op dat de mogelijke traditie voorgoed in de kiem werd gesmoord. Ondanks een datum aanbod wat zo ongeveer alle donderdagen t/m zondagen over een periode van vier maanden bestreek lukte het niet om met ons zevenen bij elkaar te komen. Jammer maar helaas. Na de zomervakantie zouden we het nogmaals proberen.

Een paar weken na het cancellen van de laatste afspraak kreeg ik een app-je van een van de deelnemers of het een idee was om in kleiner gezelschap te proberen in de zomer bij elkaar te komen om daarna iets voor september te proberen met de hele groep. ‘Leuk’, app-te ik terug en hoorde verder niets meer. Tot een paar weken geleden.

Met z’n vieren bleek het prikken van een datum een stuk makkelijker en de afspraak voor 18 juli op het terras Bij Christoffel was in een vloek en een zucht gemaakt. Dat was gisterenavond. Om zes uur troffen we elkaar en onder het genot van een heerlijk (glutenvrij) hapje en een drankje was het net of we elkaar de dag ervoor nog hadden gezien. Voor een van de aanwezige en ik zei de gek klopte dat ook maar dan hebben we niet dit soort persoonlijke gesprekken over alles wat er in ons leven speelt. Het beste nieuws: Ergens in september komt de grote club weer bij elkaar.

Je kan stellen dat de mogelijke traditie een echte traditie is geworden.

© Rianne, 19 juli 2015

Advertenties

5 thoughts on “Een echte traditie?”

Reacties zijn gesloten.