Koetjes en Kalfjes

In februari begin ik weer

Ja, ik ben blij dat ik eindelijk klaar ben met de opleiding Natuurgeneeskundig Specialist en enorm trots op het feit dat ik de totale opleiding met een 9,6 gemiddeld heb afgesloten. Maar zoals jullie hebben kunnen lezen ga ik uiteindelijk, na diverse heen en weer slinger momenten, niets met deze opleiding doen. Niets in de zin van ‘Geen eigen praktijk beginnen’ bedoel ik dan want een aantal zaken van hetgeen ik geleerd heb pas ik bijvoorbeeld wel in mijn dagelijks leven toe.

Ja, ik geniet van het feit dat ik even niets hoef qua studie. En toch… toch kriebelt het al weer. De kleine kriebel die er al zat is vorige week, tijdens de open dag bij Fontys in Eindhoven, een grote kriebel geworden. Ik heb zelfs heel even over de opleiding Management in de Zorg nagedacht maar hoe leerzaam die opleiding mij ook lijkt, er kleven voor mij te veel nadelen aan het volgen van doordeweeks klassikaal onderwijs. Iets met tijd, energie en, niet onbelangrijk, geld. Vorige week dinsdag wist ik dus… Dit gaat ‘em niet worden.

Na het nemen van die beslissing opende ik mijn mail en zag daar een mailtje van mijn voormalig opleidingsinstituut staan met de najaarsaanbiedingen. 50% korting op elke opleiding/cursus uit hun bestand. Voorwaarde was wel dat je binnen drie maanden aan de opleiding moet gaan beginnen. Ik hoefde niet zo heel lang na te denken over wanneer te beginnen. Ik moest alleen nog even een keuze maken uit een eerder samengesteld lijstje: Chronische ziekten, Hypnotherapie, Orthomoleculaire voedingsleer en Voedingsleer.

Hypnotherapie viel als eerste af als zijnde geen onderwerp om jezelf grotendeels via thuisstudie in te bekwamen. Chronische Ziekten komt veel te dichtbij en na het doornemen van de inhoud viel het mij op dat ook hier regelmatig naar de invloed van goede voeding wordt gewezen. Iets wat in de diverse modules van Natuurgeneeskundig Specialist ook regelmatig gebeurde alleen werd het onderwerp voor mijn gevoel nooit diep genoeg uitgewerkt. Dus bleef voor mij de Voedingsleer over. Maar welke van de twee? Ik boog mij over de inhoud van beide opleidingen en kwam tot de conclusie dat qua praktische toepasbaarheid Voedingsleer het meeste bij mijn wens aansluit en dat, in een later stadium, wanneer ik dan nog steeds zin heb om te studeren, het orthomoleculaire deel een leuke toevoeging kan zijn.

In het kader van niet dralen heb ik mij meteen ingeschreven en per februari begin ik weer met studeren. Tot die tijd geniet ik van mijn ‘schoolvakantie’.  Ik heb er zin in.

© Rianne, 21 november 2015

Advertenties

15 thoughts on “In februari begin ik weer”

  1. Studeren geeft mij energie… En dat het vanaf de bank kan is mooi meegenomen. In periodes dat het minder gaat kan ik dan ook wat minder doen zonder achterop te raken…

   Liked by 1 persoon

 1. Knap hoor zo’n hoog cijfer!
  Ik wens je veel succes met je volgende studie en een fijne ‘vakantie’ 🙂
  Ik heb er weleens over gedacht om een studie op te pakken maar de kans dat ik daardoor een baan zal krijgen is niet echt groot. De kosten van studeren zijn momenteel ook niet te dragen voor ons.

  Like

Reacties zijn gesloten.