Recept

Recept: Mexicaanse kippensoep

Ik houd van simpele gerechten, simpel koken. De slowcooker is wat dat betreft een uitkomst. Je ‘kwakt’ alles in de pan, zet het ding aan en gaan met die banaan.

Van de week kwam ik op het net een lekker uitziende hot en spicy Mexicaanse kippensoep tegen. Wij houden van hot en spicy dus ….

Voor hen die niet van hot en spicy houden is deze soep ook zeer geschikt. Je hoeft de pepers namelijk niet perse toe te voegen ;-).

En heb je geen slowcooker. Ook dat is geen ramp. Het gerecht kan ook op het fornuis klaargemaakt worden.

Maxicaanse kippensoep

Ingredienten (maaltijdsoep 2 personen):

  • 4 kippendijen (alternatief: 2 halskarbonades)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blik ontvelde tomaatblokjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel ui-poeder
  • 3/4 eetlepel knoflook-poeder
  • 1/2 eetlepel komijn-poeder (djinten)
  • 1/2 eetlepel koriander-poeder
  • optioneel: 1 tot 20 schijfjes jalepenos  (bijv. van Albert Heijn)
  • 150 gram wortel julienne of mais
  • verse koriander (garnering)

Bereiding (slowcooker):

Leg de kippendijen onder in de pan. Giet/strooi alle ingredienten met uitzonder van de verse koriander over de kip. Zet de slowcooker op laag en laat deze 6 tot 8 uur pruttelen. Haal aan het einde de kip uit de pan en trek deze met twee vorken in sliertjes. Voeg de kip weer toe en roer even goed door. Serveer met een eetlepel versgehakte koriander.

Heb je wat meer haast? Zet de slowcooker op high en de soep is binnen 3 tot 4 uur klaar. Geen slowcooker?

Zet dan de kip met de bouillon, tomaatblokjes, de kruiden (en optioneel de jalepenos) op het vuur en laat een uur tot 1 1/2 uur trekken. Haal de kip uit de pan en trek deze in sliertjes. Voeg de kip en de wortel julienne toe en laat het geheel nog ongeveer een half uur zachtjes garen tot de kip boterzacht is.

Smakelijk eten allemaal.

NB. Hoewel het te boek staat als maaltijdsoep vonden Yep en ik het in die hoedanigheid toch wat weinig. Ik doe er de volgende keer dus of een dubbele hoeveelheid wortel julienne in, of een gelijke hoeveelheid mais.

© Rianne, 3 januari 2016

Advertenties

4 thoughts on “Recept: Mexicaanse kippensoep”

  1. heerlijk die ga ik vandaag nog maken ,
    alleen kan ik daar ook verse pepers voor gebruiken ?

    Like

Reacties zijn gesloten.