Koetjes en Kalfjes, Zij die mij na staan

Brainwave…

Een van de huishoudelijke karweitjes die ik zo veel mogelijk voor het weekend laat liggen is de was. Zo ook dit weekend. Daar Yep en ik zaterdag bij Mams op bezoek zijn geweest lag het gros van de wassen zondag nog op mij te wachten. Met dit weer gebruik ik de droogtrommel liever niet en het wasrek is nu ook weer niet zo groot dat ik achter elkaar door kan wassen. Zodoende ging zondag de laatste was rond etenstijd het machine in.

Een paar uurtjes later liep ik de badkamer op al waar de wasmachine mij met een vrolijk piepen begroette. Helaas niet het ‘ik ben klaar dus jij mag aan het werk’ piepje maar het ‘de pomp doet het niet’ piepje. Zucht. Dat kan er ook nog wel bij. Ik probeerde het piepje eerst nog om de tuin te leiden door de was nogmaals te spoelen maar helaas… Het ‘de pomp doet het niet’ piepje wist van geen ophouden. Ik zocht en vond het boekje met de beschrijving hoe een en ander opgelost kon worden en wist het weer. In dat boekje staat dat het pomp-ding helemaal los gedraaid kan worden maar dat was mij de vorige keer ook niet gelukt. Ik dacht even na en kreeg een brainwave.

Waarom zou ik mij  met de pomp van de wasmachine bezighouden wanneer ik een kersvers afgestudeerde Technisch Specialist (personeneauto)  niveau 4 in huis heb. (Jaja, Yep is eindelijk klaar met zijn studie! Wat een opluchting). Ik duwde hem het boekje in de handen, paktje een plat bakje en een handdoek en ging staan toekijken.

Enfin. Na verloop van tijd wist ik ook waarom ik dat pomp-ding de vorige keer er niet uit heb gekregen. Er zat nog bijna een hele beugel van een BH die ik al jaren niet meer heb in dat pomp-ding en die beugel maakte dat het pomp-ding niet losgeschroeft kon worden. Aangezien Yep beduidend handiger en sterker is dan ik lukte het hem wel. Een hele oplichting kan ik jullie zeggen want om nu ook nog een nieuwe wasmachine te moeten kopen…

Dankzij Yep’s handigheid wast het machine weer als een tierelier. ’t Was duidelijk een brainwave waar ik wat aan had. 😉

© Rianne

Advertenties

5 thoughts on “Brainwave…”

Reacties zijn gesloten.