Zij die mij na staan

Voor nu een score van 100%

Eind juli was Yep bijna klaar met school. Er hoefde alleen nog maar een eindgesprek gepland te worden. Vanwege een klein foutje van zijn stagebegeleider lukte het allemaal niet meer voor de vakantie en hoewel het eindgesprek in principe slechts een formaliteit is was Yep officieel nog steeds niet geslaagd voor de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s niveau 4.

Naar werk uitkijken kan natuurlijk altijd vond ik. Dus toen ik nog steeds eind juli op de Facebookpagina van de LammeUrghHoffotografin een vacture hier in de regio voorbij zag komen waarvan ik dacht, ‘Dat lijkt mij wel wat voor Yep’, liet ik hem dat weten. Na lang dubben besloot hij niet te schrijven. ‘Ze vragen om een diploma en een rijbewijs’, zei hij. ‘Beide heb ik nog niet’. Dat was waar.

Een week geleden kwam Yep thuis met de melding dat ‘die vacature’ weer online stond. Dit keer zou hij wel schrijven want ‘Ik ben ondertussen klaar met school en ik weet dat ik 8 december af mag rijden’. Woensdagavond mocht ik zijn eerste sollicitatiemail ever lezen en een beetje redigeren, donderdagochtend verstuurde hij de mail, vrijdag’s werd hij gebeld en zaterdagochtend om 09:00 uur had hij zijn eerste officiele sollicitatiegesprek. ‘Ik weet het niet’, zei hij na het gesprek tegen Collegadin en mij. ‘Bovendien, maandagavond komt er nog iemand op gesprek’. ‘Dan weet je het dinsdag’, zei Collegadin nuchter.

Ondertussen is het dinsdag geweest en heeft Yep bericht gehad dat hij vanaf woensdag 27 september een week mag komen proefdraaien. Kijken of het werk (veel meer administratief dan sleutelen) hem bevalt en of hij in het team past. Volgende week weet hij meer maar voor nu heeft hij een score van 100% op zijn eerste sollicitatiebrief ever: Antwoord gehad, op gesprek mogen komen, proef komen draaien.

Duimen jullie mee dat het van beide kanten wat wordt. Ik zie mijn kind graag van de straat.

© Rianne

Advertenties

13 thoughts on “Voor nu een score van 100%”

  1. Dat is het duimendraaien wel waard! Terwijl ik dit typ, stop ik even om eens echt voor geluk te duimen. Ik bedoel: ik zeg het vaker (en meen dat ook!) dan dat ik het werkelijk doe. Maar hoe onwennig, hahaha! Wanneer is de laatste keer dat jij zelf echt fysiek je duimen (en wijsvingers) hebt gedraaid? Hoe dan ook: succes Yep! Ik heb voor je geduimd! 😀

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.