Recept

Recept: Romige witte kip chili

Ooit heb ik een blauwe maandag in de States gewoond en één ding was mij al snel duidelijk. De States are the place to be wanneer je op zoek bent naar een heerlijke burger, een over the top salade, pizza of Mexicaans maaltijd maar verder heeft de gemiddelde Amerikaan weinig kaas gegeten van culinaire hoogstandjes. Tenminste, dat dacht ik toen maar wellicht was dat een self fulfilling prophecy. Of misschien heeft de gemiddelde Amerikaanse veel bijgeleerd de laatste jaren. Want als het op lekker, goed maakbare slowcooker recepten aankomt zijn de Amerikaanse blogs toch het beste. Alleen het vertalen van de ingrediënten en de hoeveelheden gaat wel eens mis. Maar al doende leer men.

Vandaag stond er een Creamy White Chicken Chili op het programma. Gevonden op de site van The Chunky Chef. Omdat mijn foto’s niet echt denderend waren, heb ik ook maar even een van haar foto’s geleend. Dat jullie het maar weten.

slow-cooker-creamy-white-chicken-chili-5
Bron: The Chunky Chef

Ingrediënten Chili (voor 3-5 personen)

  • 4 ons kippendijen
  • 1 gehakte ui
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 600-700 ml kippenbouillon (afhankelijk van hoe dik je de chili wilt maken)
  • 1 groot of 2 medium sized blikken witte bonen
  • 1 medium sized blik bruine of chili bonen
  • 1 medium sized blik mais
  • 10 fijngesneden groene pepertjes uit pot (een vers groene pepertje kan ook)
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel komijn
  • 0,75 theelepel oregano
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,25 theelepel cayenne peper
  • fijngehakte steeltjes van een bosje koriander
  • 1 blokje mon chou roomkaas
  • 1 scheutje (koffie)room (optioneel)

Ingrediënten toppings (naar smaak)

  • gehakte koriander
  • fijngesneden verse jalapeno
  • sour cream
  • tortillachips
  • geraspte kaas
  • avocado in blokjes of reepjes

Bereiding:

  1. Doe alle Chili ingrediënten met uitzondering van de roomkaas en (koffie)room in de slowcooker, roer goed door en kook dit mengsel 8 uur op LOW of 3-4 uur op HIGH.
  2. Haal de kip uit de chili en trek deze met twee vorken uit elkaar en doe weer terug in de chili.
  3. Voeg de roomkaas en eventueel de (koffie)room toe en laat dit 15 minuten meekoken op HIGH.
  4. Roer goed door en serveer met toppings naar keuze.

Rest mij nog te zeggen: Smakelijk eten. Echt wel!

© Rianne

 

Advertenties

2 thoughts on “Recept: Romige witte kip chili”

Reacties zijn gesloten.